Productierechten

Handel met kennis van zaken

Wil jij productierechten aan- of verkopen? Met de handel in die fosfaat-, pluimvee- en varkensrechten zijn vaak grote bedragen gemoeid. Het is daarom belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de - vaak wijzigende - regelgeving omtrent productierechten. Onze adviseurs handelen dagelijks in die rechten en hebben daardoor alle actuele kennis en expertise in huis. Dus wil je hulp bij je aan- of verkoop? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij verzorgen de volledige transactie voor je, zowel administratief als financieel.  

Aandachtspunten in de regelgeving

  • (Ver)leasen van dierrechten: geen btw-vrijstelling
    Het verhuren van dierrechten valt niet langer onder de landbouwvrijstelling. Hierdoor wordt altijd 21% btw in rekening gebracht. De prijzen die wij vermelden, zijn exclusief btw.
  • (Ver)kopen van dierrechten: btw-vrijstelling soms mogelijk 
    Het verkopen van dierrechten is in enkele gevallen nog wel vrijgesteld van btw-heffing. Vraag bij jouw accountant na of deze vrijstelling voor jou van toepassing is.
  • Civielrechtelijke levering en omzetbelastingstechnische dienst 
    Dit vindt plaats op het moment dat MijnRVO goedkeuring geeft en de rechten  worden overgeschreven op naam van de verkrijger.
  • Uitvoerende instanties 
    De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland registreert en controleert alle transacties van dierrechten, betalingsrechten en Vervangende Verwerkingsovereenkomsten (VVO's).  Kijk voor meer informatie op mijnrvo.nl.

LOGO EXLAN.jpg

Ook interessant voor jou

Bedrijfsontwikkeling

Ondersteuning door ervaren specialisten die je kunnen helpen bij het realiseren van je plannen en ambities.

Ondernemerscoaching

Onze ondernemerscoaches helpen je te onderzoeken waar je staat én waar je heen wilt gaan. Zodat jouw onderneming gezond blijft of wordt en je mét plezier zelf aan het roer staat!

Juridisch advies

Als boer krijg je soms te maken met juridische vraagstukken. Dan is het verstandig je bij te laten staan door iemand die zowel juridische kennis als kennis van de agrarische sector heeft. De juristen van Agrifirm Exlan zijn gespecialiseerd in agrarisch recht. 

Mest & Mineralen

In een agrarisch bedrijf speelt het optimaal benutten van mest een belangrijke rol . Wij kunnen je daarbij helpen.

Pluimveerechten

Als pluimveehouder moet u in het bezit zijn van de benodigde pluimveerechten. Wij informeren u graag over het aan- en verkopen van productierechten.

Varkensrechten

Als varkenshouder bent u ongetwijfeld bekend met de Wet Herstructurering Varkenshouderij en de daarbij horende varkensrechten. Maar wat houdt de wet exact in en wat betekent dit voor uw bedrijf?

Aankoop betalingsrechten al snel renderend

Heeft u voldoende betalingsrechten voor uw bedrijf beschikbaar?

Vervangende Verwerkingsovereenkomst

Verwerkt u meer mest dan voor uw bedrijf verplicht is? Dan kunt u een Vervangende Verwerkingsovereenkomst (VVO) afsluiten. Agrifirm helpt u graag.